Jon Derksen is een gedreven verbinder

Energieke doorzetter

Ik ben een energieke doorzetter. Met mijn nieuwsgierigheid en brede belangstelling houd ik ervan te werken in een levendige, sociale omgeving. Daarin kan ik goed uit de voeten met mijn vermogen te ageren en te reageren, interactie op gang te brengen. Ik geef sturing met een losse teugel, op basis van gelijkwaardigheid, ik doe een beroep op vertrouwen en verantwoordelijkheid van de ander. Als het nodig is om te presteren en net iets meer te bereiken ben ik bereid te confronteren en de touwtjes in handen te nemen.

In termen van de Belbin teamrollen*, een van de modellen waar ik in Derksen Advies en Training mee werk, ben ik: een Groepswerker en Brononderzoeker maar ook steeds meer een Vormer. Kwaliteiten die daar bij horen en die in mijn leertrajecten en scholingen naar voren komen zijn o.a. hartelijk en extravert, samenbinden en flexibel.

Windsurfer

Als windsurfer heb ik plezier in het omgaan met wat zich nu aandient. Een windvlaag, de energie van de golf. Genieten van de versnelling, de toegenomen stabiliteit van het board als ik de verschillende factoren, wind, golf , gewicht, balans met elkaar combineer. Blijf ik staan; dan doe ik wat ik al kan. Wanneer ik val deed ik iets wat ik nog niet kon. Ik leer!


* Meer over Belbin Teamrollen zie pagina: Samenwerken met Karakter.